Érzelem

Menyasszony és Vőlegény

By on augusztus 26th, 2016

8324a3eeb85e6e201c766c40322a8421Élete legszebb napját már úgy várta, hogy közben fizikai fájdalmat érzett, ahogy a napok csak vánszorogtak előre. Mint egy karmester, próbált mindent kézben tartani, rendben legyen az ültetés, jöjjön az ezer éve nem látott, parassapusztai rokon is, sőt még Manci néni is az oviból, aki mindig azt mondta, hogy „Te lyány, meglátod igazi királynő leszel az esküvődön”. Mondta mindezt azért, mert Linda 3,5 éves korától, 6,5 éves koráig csakis fehérben volt hajlandó járni. Hetente kétszer az oviban megengedték neki, hogy fátylat is felvegyen, de a dadus ezt utálta, mert folyton belelógott a vége a paradicsomlevesbe, amit képtelen volt még Clorox-szal is kiszedni belőle. Emiatt Julcsi néni minden délután megkérte a kislány anyukáját, hogy következő héten újra ezt, a már rózsaszínes fátylat hozza magával, mert annak már úgyis mindegy.

Ekkor döntötte el Linda, hogy a dadust és az óvónénit is meghívja majd az esküvőjére, amit pontban 25 éves korában fog tartani. A dadus azonban 4 éve meghalt, Linda pedig csak 33 éves korában találkozott a Nagy Ő-vel, akivel mostanra – 37 éves korára – sikerült csak leszervezni a lagzit. A fiú sokat várt, főleg mert.. nah manapság sokat várnak ezzel a fiúk. Linda 30 után már teljesen feladta, biztos volt benne, hogy vele van a baj, valahogy nem akarja őt senki. Pedig csinos lány, sportol is, dolgozik, van egy diplomája és rendezett családi háttere. A szülei sokat segítettek neki, hogy egyedül is boldoguljon, és 29 éves korában vettek neki egy lakást. A lány azt tervezte, hogy oda már a szerelmével fog beköltözni, de az akkori párja 2 év 7 hónap után közölte vele, hogy szerelmes lett az egyik kolléganőjébe és nem bírja már tovább hazudozást. Ekkor Linda elment a barátnője által ajánlott pszichológushoz, akinél a váróban megismerkedett Danival. A fiú, édesapja 6 évvel ezelőtti halálát próbálta feldolgozni, miközben évekig skizó rohamok törtek rá. A párocska itt kezdett ismerkedni, amit egy délutáni kapucsínózás, majd egy vacsora a Dérynében követte. Ezután már kézenfogva andalogtak a Clark Ádám tértől egészen a lány Nyugati téri lakásáig. Közben megvitatták az élet igen nagy dolgait és srác ott ragadt egész éjszakára.

Linda már akkor tudta, hogy kell neki ez a fiú, aki még mit sem sejtett a lány közelgő terveiről. Dani úszott az árral, jó volt a lánnyal a szex és beszélgetni is kellemes volt. Többet nem akart még, de azt sem bánta, amikor esténként meleg vacsora várta vagy a lány, vagy az ő lakásán. A srác lakása nagyon pici volt, Linda nem szerette és a szomszédok is folyton hangoskodtak. Hol fúrta-faragtak, –  a párocska nem tudta elképzelni, hogy miket helyezhettek el abban a több millió lyukban, amit a falakra fúrtak – hol porzsívóztak szombaton pontban reggel 8-kor, hol pedig úgy veszekedtek, hogy a nő partvissal ütötte óbégató férje hátát. A lány lakása ezzel szemben maga volt a tökély, egy szép nagy szoba, melybe egész délelőtt besütött a nap, és két kisebb gyöngyszem. Az egyik a hálószobája volt, a másikban pedig szobabringa állt egy kis tévével és a teregető állvány hetente kétszer. Nem titkoltan már akkor érezte, hogy ebben a szobában egyszer majd egy édes kisbaba fog lakni.

Dani is szeretett a lánynál lenni, leginkább azért mert folyamatos volt a wifi, sosem akadozott, ráadásul a nagy csomag miatt, itt folyamatosan mehetett az ncore. Azt is észrevette magán, hogy egyre jobban szeret a lánnyal lenni és a rohamai is enyhűltek ezekben a hónapokban. Az évek múlásával összemelegedtek és kisebb veszekedésektől eltekintve boldog párrá avanzsáltak. Linda úgy gondolta, hogy 1-2 évig még nem mantrázza a fiúnak a házasodási terveit, de utána lecsap rá. Mikor már 2 éve jártak együtt, a lány tudatosan kezdett el boldog párokról, családokról zengeni a fiúnak, kihasználta azt is, hogy a srác is mindig vágyott rendezett családra, főleg mivel neki ez nem adatott meg. Édesapja öngyilkosságához, édesanyja bohém és alkoholista évei csak rátettek egy lapáttal. Azóta a fiú anyja viszonylagos rendet teremtett az életében, egy férfival él teljes boldogságban és az alkoholt is letette már.

Linda már-már túcsorduló romantikát teremtett az életükbe, sőt egészen addig befolyásolta az érzelmeket, hogy Dani már időnkét elsírta magát egy-egy csöpögős film után, ami legtöbbször az örök szerelemről és sírig tartó boldogságról szólt. A lány már 3 év után garantáltan tudta, hogy a fiú heteken belül megkéri a kezét. Főleg azért, mert az összes plázában órákig álldogált a gyűrűs kirakatok előtt és arról fecsegett, hogy melyik köves tetszik neki a legjobban.

A srác képességeihez mérten felülteljesített, amikor feltette a nagy kérdést. Ő maga egy kuponos oldalon foglalt, leszervezett és kifizetett egy három napos wellness-t a legszebb badacsonyi szállodában. Ezt egy fáradt estén, gyertyafényes vacsora közben nyújotta át a lánynak. Linda érezte, hogy ez most más lesz, mint amikor simán elutaznak pár napra. A badacsonyi hotelben este a saját szobájukban egy megterített asztal várta őket, gyertyafénnyel és pazar lakomával. A lánynak ekkor már kiugrott a szíve a helyéből és érezte, hogy mi közeledik. A csodás Tiffany gyűrű csak tetézte a giccses pillanatot.

A jól sikerült hétvége után Linda lázas készülődésbe kezdett. Tudta, hogy muszáj a fiúban fenntartani a romantikát, hisz vele is folyamatosan foglalkozni kell, de munkaidőben ha volt pár perce, azonnal esküvői portálokon csemegézett. Nem akart esküvőszervezőt, mert mivel egész életében erre készült, maga akart mindent aprólékosan leszervezni. A ruha, a torta és a csokor voltak a hab a tortán. De mint minden valamirevaló nő, ezekkel kezdte ő is. Gondos tervet készített egy ppt-be, amit képekkel és excelekkel fűszerezett. Nem akart eltérni a terveitől, így betartotta, sőt betartatta őket. A szervezésből a legjobb barátnők sem maradhattak ki. Gabi, aki általános suli óta a barátnője és pici kislányát egyedül nevelő anyuka, megkapta a komplett virágbeszerzést. Judit, a fősulis barátnő, aki nemrég jött ki szörnyű betegségéből, lelkesen fordult Lindához, hogy segít neki, ő a tortával kapcsolatos szervezést nyerte meg. A helyszínt, az ültetést pedig Linda az anyukájával közösen intézte, aki már majdnem akkora lelkesedéssel vetette bele magát a készülődésbe, mint maga az ara.

A nagy napon semmi sem úgy sült el, ahogy azt tervezték. A helyszínen elfújta a szél a sátrat és a kerti  és tóparti lagziból – a szakadó eső  miatt – benti esküvő és buli lett. A 150 visszajelzett rokonból és barátokból, 72-en nem jöttek el, mindenféle baromságra hivatkozva. A meghívott zenészek fele lebetegedett, így egyedül egy szintis nyomta hajnalig, aki próbálta kihozni a maximumot a lehetetlenből. Linda ruhája az „IGEN” után hátul elszakadt, amikor próbált visszaevickélni a hatalmas viharban a teremig. Dani már annyira ideges volt az esküvő előtti napon, hogy nem tudta áttenni a legénybúcsút és gyakorlatilag még teljesen beállva, és összeverve – ez egy másik történet – jelent meg a nagy nap reggelén. A sminkes lemondta reggel az ara sminkjét, mert előző este gyomorrontást kapott, így a make-upot Linda barátnői készítették el. A szerelem, a gyűrű és a vacsora rendben voltak. Az ideges menyasszony pedig a nap végére rájött arra, hogy teljesen mindegy volt, hogy milyen ez a nap, a lényeg az ujján van, az érzelmek pedig a szívében. A filmek utolsó képkockái pedig még csak most kezdődnek…

TAGS

2016. augusztus 26. péntek

2016. augusztus 26. péntek

Naptár
2020. április
H K S C P S V
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress