Polgár

Miért jó a mai, modern macsó?

By on július 7th, 2016

9dc807dc5776c9bacc48a6e6d373d884A macsóság egyfajta filozófia, mert nem elég csak férfinak lenni, kell hozzá nagy adag sárm, hiper modern megjelenés, vadóc stílus, gyors autó, duzzadó bankszámla és magabiztos, határozott kiállás.

Régen ehhez társult egy kellemesen borostás arc, egy nagy maroknyi zselé a hajban – szigorúan hátranyalva, fehér póló-farmer-elegáns cipő kombó. Ezt egy okoska szemüveg, egy bőrbrifkó és egy műbőr aktatáska tette hibátlanná.

Óriási tévhit volt a sötét középkorban és nyilván férfiak találták ki, hogy az igazi macsó, otthon felteszi a lábát az asztalra, iszonyat hangosan böfög, sörrel a kezében ordít a foci előtt és puki versenyt csinál félidőben a haverjaival. Ez csak valami vicc volt és lehet elfelejteni.

A mai macsóság visszanyerte régi, – ezen lehet vitatkozni, hogy milyen – hírét és anticikiségét. Külsőségeiben komoly változásokon ment át, bár a mai macsó ugyanúgy lehet inges, galléros, fénykardos, mint szakállas, illatos favágó. Ha mákos a borosta, ahhoz szigorúan vitorlás póló dukál, felhajtott gallérral a nyakban, a karon pedig egy ronggyá aszott Sziget belépő. Ami hozzátesz a képhez, ha a jobbon fel-fel tűnik – szigorúan két hetente hétvégén – egy 3-4 éves, copfos, hiper gyönyörű kislány. Tudjuk, gyerekkel, kutyával jobb mindent reklámozni.

David Beckham, Hugh Jackman, vagy az öreg Willis is igazi macsó, mert van borosta, van pár szarkaláb – amit szerencsére nem tüntetnek el – vannak gyerekek és favágó ing is bőven. A hozzáállás azonban változott, a mai macsó nem depressziós, nem jégtündér, hanem igenis vidám, vigyorgós, nem ciki ha kissé spirit, de az sem ha nem issza magát rommá minden szombaton este. Nem égő, ha rajong a Stark családért és az sem, ha előfizetett az HBO-ra. Nem gáz ha a tetkói mellett, elviszi az anyukáját évente egyszer wellnessezni. De irtó ciki, ha kifütyül a kocsiból egy jó cicinek vagy ha dübörögteti a Mr Vaint a remegő hangú, 24 és fél éves bömiből.

A baj akkor kezdődne, ha a mai macsó kiszedetné a szemöldökét, ha reggel többet állna nálam a fürdőszoba tükör előtt (jelzem, minden sminkelésemmel, hajtekergetésemmel és elektromos fogmosásommal együtt kb. 15-20 perc a max menetidőm), ha órákig szobrozna a ruhás szekrénye előtt, hogy „jaj, ma mit vegyek fel”, ha hetente kétszer járna pedikűröshöz és ha a DM-ben rá kellene várnom a kasszánál, mert még visszarohant a hajlakkos polchoz.

A macsóság nemcsak külső jegyeket jelent, az élethez való hozzáállást is kellően jelképezi. A lazaság, az antistresszes életmód, a jointtól bűzlő carpe diem filozófia valljuk be igen vonzó, de csakis akkor ha Woodstockból menekültünk. Ami leginkább fontos egy nőnek, az a biztonság, amit sajnos egy igazi, tűzről pattant, mai macsó nem biztos, hogy képes kőbe vésni. Ideig-óráig rendkívül szórakoztató a humoros, vagány, cabriós mellett suhanni, együtt inni és táncolni a homokban órákon át, közös shopping partyt csapni a Zarában, de nem egy életre szól!

TAGS

2016. július 7. csütörtök

2016. július 7. csütörtök

Naptár
2020. április
H K S C P S V
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress