Polgár

Az élet szex nélkül…

By on február 21st, 2016

stormA statisztika szerint több száz ezer ember él mindenfajta testi kontaktus nélkül szerte a világon. De ők vajon miért választják ezt az életformát?

A szám pedig nem meglepő, tekintve a felgyorsult világot, életformát, elvárásokat. Mindenki úgy indul el az élet rögös útján, hogy teljesíteni kell mindenhol, a munkában, a párkapcsolatban, de még az egyéjszakás kalandokban is. Nem véletlen, hogy kényszer szüli a megoldásokat. A szexpartner kereső site-okat, a beteg gondolatok kialakította bűntényeket, az erőszakot, a gigantikus mennyiségű pornó oldalt és a gyors, instant megoldásokat. A tény pedig teljesen szimplán magyarázható, az emberek félnek. Félnek a szerelembe eséstől, a kiábrándulástól, a „nem kellek neki”, a „nem vagyok jó az ágyban”, a „nem vagyok elég szép, dekoratív, vékony, erős, izmos, vonzó” gondolatoktól, a „nekem túl kicsi, túl nagy, túl puha túl kemény, túl ilyen és túl olyan” képzetektől és a kíméletlenül őszinte feedback-ektől.

És nézzük reálisan, van is mitől tartanunk. Ha leszerepelünk, akkor mi lesz, hisz az az ember ismeri a barátainkat, ismerősünk a Facebookon, egyszer már superlike-olt a Tinderen,ő a szemben ülő kolléganő – mi van ha belénk zúg, mi van, ha mi esünk bele stb. Ez valós következmények.

Talán nem is olyan extrém, hogy milyen sokan választják az aszexuális életformát. Ha nincs szex, nem kell aggódni a betegségek miatt, nem kell udvarolni, nem kell virágot venni, nem kell vacsorázni vinni, nem kell órákig chatelni, nem kell előző nap koplalni, nem kell állandóan a külsőségekkel törődni, nem kell felesleges stressz hatásoknak kitenni magunkat.

A nem kívánt betegségekről nem is beszélve. Sokan nem is sejtik, hogy micsoda borzalmaknak teszik ki magukat azáltal, hogy nem védekeznek. Azért mert valaki megbízhatónak tűnik, bizalomgerjesztő adatokat ad meg magáról, még korántsem biztos, hogy az, akivel legutóbb ágyba bújt, az is a szűziesség mintapéldánya volt és nem hordoz magában egy Hepatitist, egy HIV vírust vagy egy galád herpest.

Sokan azt hinnék, hogy megoldás erre a szexpartner kereső, hiszen egyértelmű, hogy ki és mit akar, azonban lehet, hogy egy férfi még könnyedén belekezd avagy túlesik egy ilyen afféron, a nőknél ennél zavarosabb a helyzet. Mi van, ha kiderül, mi van, ha lebukik, mi van, ha rossz lesz, csúnya, kicsi, kövér, béna és még sorolhatnánk. A hímek számára nem szokott gondot okozni másnap a tükörképük a szoba falán, a nők azonban szívesebben köpik le a „ribanc voltam” tükörképüket egy egyéjszakás liezon után.

Ennek szellemében mindkét oldalon van sok pozitív és negatív tényező is. Konklúziónak talán elmondható, hogy a legjobb mindkét fél számára, ha egy megbízható és biztonságos kapcsolatot tartanak fenn egy olyan egyénnel, aki a legtöbb szempontból hozzájuk való. Na persze ezt az embert megtalálni, egy újabb és sokkal bonyolultabb témakört vet fel…

TAGS

2016. február 21. vasárnap

2016. február 21. vasárnap

Naptár
2021. március
H K S C P S V
« jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress