Egyéb

Élj a mának?

By on február 18th, 2016

blue_alienNem, nem hiszek igazán a spirituális tanokban, valahogy úgy gondolom, nem biztos, hogy minden baj okozója csakis egy diszharmonikus fényszög lehet. Legalábbis azt akarom hinni, hogy az a bizonyos mindenható bennünk van, bennünk él és irányítja mindenkinek a saját életét.

Azonban most valahogy összekuszálódott minden. Csak kapkodom a fejem a változások láttán. Jelenleg mindenhol történik valami megmagyarázhatatlan, valami természetfeletti. És itt nem Patakira és az ufóira gondolok és nem is a gabonakörökre a mező közepén, hanem arra, hogy az állóvíz most örvényeket kavar maga körül.

Sok a haláleset, a válás, a gyerekáldás, a szerelem, a munkahelyi katasztrófa, a kirúgás, a lakáshitel bedőlés, a költözés, az új élet kezdése és még sorolhatnám. Alig van olyan ember a környezetemben, aki elégedett a sorsával, és minden hibátlanul klappol körülötte. Szerintem az illető még nem tudja, mi vár rá.

Mindez persze nem jelent feltétlenül rosszat, sőt elméletem szerint ez a változások éve. A változások pedig alapvetően jók. Itt most nem betegségekre gondolok, mert azok inkább borzalmasak, bár még ott is lehetnek olyanok, melyek hosszútávon sok jót hozhatnak egy amúgy megsavanyodott életbe. Például ha valakiről kiderül, hogy cukorbeteg és mostantól életmódot kell váltania, még profitálhat is abból, hogy új táplálkozási szokásokat és rendszeres mozgást vezet be az életébe.

De ugyanez igaz arra a szituációra, amikor valakit elbocsátanak a munkahelyéről, hiszen könnyen lehet, hogy olyan lehetőség találja meg, vagy olyan munkát vonzhat be, melyben sokkal boldogabb lehet, mint a korábbiban.

Véleményem szerint, nem szabad megijednünk a változásoktól, hanem velük együtt kell léteznünk. Meg kell látnunk bennük a jót, felkészülni egy optimistább gondolkozásra, belelátni új lehetőségeket, új impulzusokat és olyan élményeket, melyektől csak többek és jobbak leszünk.

A változás alapvetően egy tanulási folyamat része, az élet megtanít arra, hogy használjuk az agyunkat, a gondolkodásunkat, elővegyük rég elfeledett képességeinket és azokat kamatoztassuk. Elevenítsük fel régi kapcsolatokat, találkozzunk barátainkkal és szomjazzuk az új befogadását.

A változás rövidtávon rémisztő, de hosszútávon megéri és sokkal többet kapunk általa, mint ha nem következett volna be. Szóval, ha először meg is ijedünk tőle, inkább használjuk az eszünket és keveredjünk ki belőle jól. Nem szabad teljes letargiába esni. Persze ha mégis megtörténik, ne engedjük meg magunknak, hogy túlzásba vigyük, találjunk azonnal megoldási javaslatokat, készítsünk válság aztán majd megvalósítandó terveket. Ami először tragédiának tűnik, az lehet, hogy később elrepít minket a teljes elégedettség állapotába. Egészen addig, amíg nem jön egy újabb változás…

TAGS

2016. február 18. csütörtök

2016. február 18. csütörtök

Naptár
2021. március
H K S C P S V
« jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress