Érzelem

Kell a Nagy Ő?

By on február 2nd, 2016

821086-bigthumbnailVagy mindez csak egy illúzió? Egy kép, melyet képesek vagyunk egy életen át üldözni?

Amikor kisgyerekek voltunk óriási hatással voltak ránk a szüleink, hatalmas hatással a környezetünk, mélyreható benyomást tettek ránk a barátaink és befolyásolt néha számtalan külső hatás, legyen az a tévé, a szomszéd, a nyolcvanhatodik rokon, a haverok, a baráti körhöz csapódó láthatatlan figurák, az emberek a metrón, vagy azok, akiket sosem szerettünk.

A viselkedésük, a magatartásuk mind benyomást tettek ránk, befolyásolták az életünk minden percét. Azonban az alap, ami bennünk van, az maga a saját személységünk. Az jellemez minket, ad tanácsot, ad ötletet, indít el vágyakat, gondolkodásra serkent, vagy éppen megszünteti azokat. A kérdés mindig az, hogy melyikre is hallgatunk.

Mindannyiunkban él egy kép, egy misztikus ábránd, vagy akár valóság, ami megtestesíti a tökéletes embert, akit magunk mellett elképzelünk. A mázlisták megtalálják – a megfelelő időben, a kevésbé sikeresek, akár egy életen át kutathatják, nem találják meg sosem. Ebben az esetben extrán fontos az időzítés, hiszen előfordulhat, hogy szembejön az igazi, csak éppen rosszkor, mert mondjuk, éppen van valakink, vagy amikor teljes kiábrándultságunkban nem akarunk egy árva lelket sem magunk körül látni. Ki tudja hányan mentek már így el mellettünk, holott lehet, hogy az illető megváltoztatta volna a mi kis univerzumunkat.

Igen nagy halmazban tengődnek azok, akik keresik, kutatják, eljárnak ismerkedni, társkereső portálokon regisztrálnak, minden jött-mentre azt hiszik, hogy ő lesz az, akire mindig is vártak. De mindig beigazolódik a realitás, hogy bár mutatós is, okos is, kedves is, figyelmes is, valami baki mindig van a szép és csábító külső mögött. A pofára esés pedig mindenkinek fáj. Még akkor is, ha volt szeretet, lángolás, szenvedély, közös célok, tervek, megvalósítás. Ilyenkor jön egy harmadik (negyedik, ötödik…) egy lelépés, egy second life, egy eltitkolt szenvedélybetegség, egy feleség vagy férj egy másik földrészen, vagy szimplán csak az unalom, a megszokottság vagy a mérhetetlen szabadságvágy.

Az embernek mérlegenie kell, megvárja-e azt a bizonyos embert, aki minden feltételét kipipálja, vagy lehetőséget ad olyanoknak, akik bár elsőre nem igazán dekoratívak, a főzési technikájuk is fejlesztésre szorul és a pénztárcájuk sincs roskadásig tömve, azonban szeretetet képesek adni és elfogadni is, szívesen töltik velünk az időt, ismerik a gyengédség és gondoskodás fogalmát, tudják mit jelent a tartozni valahová és értékelnek minket, legyünk akár nők vagy férfiak egyaránt. Törődésre mindenkinek szüksége van, tegye fel a kezét az, aki nem szereti, ha viszont szeretik és nem ad meg mindent azért, ha értékelik.

Konklúzió: nem biztos, hogy egy életen át megéri hajtani az elérhetetlent, hanem lehetőséget kell adni annak, akiről hamar kiderülhet, hogy ő volt mindig is az igazi, csak sokáig homályos tekintet alól kerestük.

TAGS

2016. február 2. kedd

Naptár
2021. március
H K S C P S V
« jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress