Egyéb

Tinder vagy amit akartok…

By on augusztus 18th, 2015

blue_phoneKi kellett próbálnom, meg kellett néznem így feljelentkeztem, becsekkoltam, hiszen szeretek minden témában up-to-date lenni.

Ennyi embert! Az első gondolatom a sajnálat volt! Ennyi magányos ember talán még sosem élt a Földön. Ez leginkább azért furcsa, mert ennyire sok ember sem élt még a Földön. Másrészről, amikor én voltam mondjuk 22, miért nem volt még ilyen???

A 90-es évek végén, amikor még a tárcsás telefonszámunkat is alig mertük megadni, vagy ha mégis megadtuk, akkor egy jól sikerült, csókolózós házibuli után órákig bűvöltük, hogy csörrenjen már meg másnap délután. Pokoli órák voltak. De az is, amikor nagy nehezen megszereztem a hőn áhított hím példány tabló képét és azzal rohangáltam, csodálgattam a villamoson üldögélve. Mert, hogy több kép akkoriban nem állt rendelkezésünkre. Nem volt egyszerű leszervezni, hogy egy kiránduláson vagy buliban, a barinő, amikor kezébe nyomjuk a fényképezőgépünket, úgy fotózza le a kiszemelt fiút, hogy az ne vegye észre és főleg, hogy ne nézzen totál hülyének. Cuki próbálkozások voltak ezek.

Ráadásul féltünk megszólítani az illetőt, volt olyan, aki hónapokig, sőt évekig csak bámult, figyelt, követett, mire oda mert lépni hozzám. Nem volt könnyű dolgunk, de romantikus volt kapni egy papírfecnit például a következő felirattal: „nagyon tetszel nekem, tegnap a suli bulin te voltál az este fénypontja”. Egy időben gyűjtögettem is ezeket, egy nagyobb táskát foglaltak el a sulis szerelmes levelek (nem általános iskola), de aztán amikor komolyabb kapcsolatom lett, a későbbi félreértések elkerülése végett, jobbnak láttam megszabadulni tőlük.

Valójában régebben sokkal nehezebb volt, hosszadalmasabb és bonyolultabb. Várni, folyton csak várni és persze szervezkedni és a várással teli időt pedig hasznosan kitölteni. Természetesen régen is voltak, akik több vasat tartottak a tűzben, csak nem volt ennyire legális, nyilvánvaló, egyértelmű. Ma már – bár elítéljük – sokkal nagyobb megértést tanúsítunk egy kaland felett. Pedig ugyanolyan elítélendő, mint régen. Mégis megbocsátunk, megértünk, sőt még meg is magyarázzuk magunknak, hogy ez miért jó nekem és neki is.

A Tinder, a Jingle, a Happn mind mind megkönnyítik a mai tárkeresést, partner keresést, legyen szó csak egy egyéjszakás kalandról, vagy komolyabb ismerkedésről. Ha jobban belemegyünk, és ügyesek vagyunk, akár még hosszabbtávú kapcsolatot is létesíthetünk az appok segítségével.

Döbbenet amúgy, soha az életben nem volt ilyen könnyű az emberek számára az ismerkedés, mint 2015-ben. És megtalálható minden, szigeten bulizós huszonéves, gyerekeivel álldogáló, jól szituált apuci, kutyasétáltatós macsó szingli, nyaralós, búvárkodós, lerészegedett, csúnya, jóképű, szóval van minden. A gyorsaság itt a legfontosabb szempont, mert az emberek nem érnek rá, nincs idő az udvarolgatásra, romantikázásra, ha megtetszel, akkor vágjunk bele, tudjunk meg mindent egymásról – már amire kíváncsiak vagyunk. Amikor feljelentkeztem, 1 perc sem telt el és már írtak. A kedvencem az, amikor valaki nem magáról tesz fel képet, hanem mondjuk egy hajóról. Gondolom nem titkolt szándéka, hogy ne a külseje vonzza magához a nőket, hanem mondjuk a közös érdeklődési kör. Vagy szintén nagyon eredeti, amikor valaki szándékosan elcsúfítja magát, végülis ha már külsőségekkel nem, de humorral talán elérhet valamit…

Hibája, hogy ha túl gyorsan húzod balra és közben valakin mégis megakad a szemed, nem tudod már visszahozni a látószögedbe.

Viszont csodálatosan sokszínű, vidám és fantasztikus, összességében zseniális alkalmazás. Hajrá jobbra!!! Out.

TAGS

2015. augusztus 18. kedd

Naptár
2020. május
H K S C P S V
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress