Egyéb

Nők és a Kapuzárás…

By on augusztus 6th, 2015

clock2Lényegesen bonyolultabb téma, mint a férfik parája. Utóbbiaknál egyértelmű a kórisme és a sajátos orvoslási módszer. Nálunk viszont sokkal bonyolultabb a helyzet.

Leginkább három időszakra bontanám a kapuzárást, vagy nevezhetjük parának, vagy csak félelemnek a valamitől. Nem is a szokásos periódusokról, időszakokról, új életkezdésekről, felépülésekről és felnőtté válásról lesz szó. Hanem arról, hogy pontosan hányszor érzi egy nő azt élete során, hogy totálisan össze van zavarodva. Most felkiáltasz, hogy sokszor, tudom. És persze ez így is van, de mégis vannak olyan időszakok, amikor összekevered a korod, hozzáadsz, aztán letagadsz, amikor szégyelled, amikor nem tudsz a testeddel és a lelkeddel mit kezdeni és főleg nem tudod, hogy mások mit gondolnak rólad. Ezekből is több van, tudom, de most felosztjuk ezt három, monumentálisabb időszakra.

Az első nyilván a tinédzser korszak. Valahova, valakik mögé beállsz, legyenek azok a suli menő csajai, akik extra libidójukat műkörömmel hirdetik, magas sarkúban tolják, vastag barna rúzzsal a szájukon, miközben eszméletlen dekoltázzsal és farral csigázzák fel a kevésbé szerencsés genetikai állománnyal megáldott fiú osztálytársakat és hasonlóan gyenge külsejű nőstényeket.

Ha bejön a Kispál és a Massif, akkor hosszú szoknyában takarod el pince barna, lila vénás combodat, ritkán mosol hajat és büdös szájú fiúkkal csókolózol a szünetben. Ha „el akarsz bújni-de ki akarsz tűnni” – (totális agymenés), akkor talpig feketében tolod, esténként temetőkben sétálgatsz és angol költők verseit fújod. De lehetsz Puma csukás, ricse kendős rokker, vagy csak a suli jó tanulója, ferdén fésülve, Háda pulcsiban, vagy sznob, aki limuzinnal jár és szünetekben a kedvenc szállójában nyaral a Maldívon.

De még sorolhatnám a különböző stílusjegyű társaságokat, mert mindenki tartozik valahová, valakikhez, még akkor is, ha azt hiszi magáról, hogy nem. Ez az első lázadás, para vagy pánik. Amikor nem tudjuk kik vagyunk és ismerkedünk saját magunkkal, a gondolatainkkal – szerencsés esetben vannak ilyenek, bár manapság sok tini lánynál ennek a jelenlétét igencsak megkérdőjelezem – a testünkkel, a testünk adta környezeti hatásokkal. És ez időnként megijeszt, vagy éppen felháborít. A legtöbb lány ilyenkor bajban van magával, de még az is, akinek a szülei 18. szülinapra 500 köbcentit vettek, mert bár azt hiszi, hogy ezután már jó nő – ettől őt még fényévek választják el.

Szóval az első ilyen periódus nagyjából 13-tól egészen 21-23-ig tart. Ebbe jócskán bekavarhatnak a családi, iskolai, munkahelyi és egyéb élmények, nem is beszélve az első fiúzásokról, csalódásokról és a hatalmas izgalommal várt első szexuális élményekről.

A második extrém para vagy nevezzük kapuzárásnak, 30 fölött kap el minket, mint a vihar. Gyerekek, férjek, megcsalások, kirúgások, költözések jócskán bezavarnak. Mert amiről eleinte azt hittük, maga lesz a mennyország, sokszor csalódásokkal és teljes önbecsülés sárba tiprásával fenyeget. Persze alakulhat jól is – ezúton kérjük a szerkesztőségbe a szép és megható történeteket, a legjobbakat kitűzzük a faliújságra is.

Mert baj jön, csőstül. Ilyenkor a nő több dolgot tesz/tehet. Letojja és tovább lép, belead apai-anyait és tűzet olt, kompromisszumos megoldásokat keres…stb. Egy biztos, ő maga a megoldás kulcsa. A kapuzárás abban nyilvánul meg, hogy elkezd rádöbbeni saját magára, megismerkedik azzal, akik belül lakik, elkezdi megszeretni és elfogadni önmagát és – úristen, micsoda galád teremtés – kicsit önzőzni kezd. Kiéli a kreativitását, fest, ír, rajzol, szobrászkodik, szakkörbe jár, tovább tanul, fejleszti magát, sportolni kezd, új területekkel kezd foglalkozni, szeretőt tart, bulizni jár, új autót vesz, pszichológushoz jár vagy csak rengeteg szexi képet posztol és lájkokat gyűjt – no comment. Ettől aztán vagy jobb kedve lesz, vagy még ezeket is cifrázza, és irány a Camino, vagy egy új földrész, de az extrém sportok is ekkor fordulnak meg leginkább egy nő helyes kis buksijában. De eldöntheti, hogy neki a szépség, az intelligencia vagy a bakancslista pipálása a legfontosabb. A prioritást a szabadság kapja, legyen az tini lány szemlélet – amikor is isteni újra 22-nek érezni magunkat és tombolva táncolni a Soundon, vagy egy új világ/ország felfedezése, ami hiper energiával tölt fel és arra emlékeztet, hogy lesz min agyalni majd 80 évesen a halálos ágyunkon. De egy válás, vagy egy új szerelem is csodákat tehet, de már az is, ha csak tetszünk, ha szeretnek minket, ha tartozunk valahova, valakikhez.

A harmadik női kapuzárás, inkább csak egy joker lap, mert a valóság nem mindig ilyen fekete-fehér. Ha 60-70 körül egyedül marad valaki, gyakran begubózik a saját világába, de a nőkre sokkal jellemzőbb, hogy újra életre kapnak. Mert irtó sok van bennünk, fát lehet vágni a női idegsejteken – nemcsak a hátunkon. Sok idősebb nőről hallottam, hogy ekkor kezd el élni, társkeresőre regisztrál, tabletet vesz, jógázni jár vagy kirándulásokon vesz részt. Állatot tart és barátnőkkel kártyázik esténként. Talán ez lehet az a bizonyos harmadik periódus, az utolsó para vagy nevezzük nevén kapuzárási pánik, amikor már csak egy dologtól félünk, attól, hogy mindez, minél tovább tartson…

TAGS

2015. augusztus 6. csütörtök

2015. augusztus 6. csütörtök

Naptár
2020. május
H K S C P S V
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress