Egyéb

Kapuzárási pánik…

By on július 30th, 2015

maleAmíg a témán gondolkoztam – már több napja – képtelen voltam eldönteni, hogy melyik „nem” kapuzárási pánikja az érdekesebb. Mert mindkettőben van félelem, fájdalom, izgalom és kínlódás. Kihagyhatatlan a szánalom és a megvetés, de előfordulhat irigység vagy lángolás is.

Egy valami azonban mindkettőben azonos, méghozzá, hogy megkeseríti a megélője és nem különben a környezete életét. Sajátos elméletem szerint a férfiaknál háromféle pánik korszakot különböztetünk meg, amit leginkább egy folyamatnak neveznék.

Az első ilyesfajta lelkiállapot a 30-as-40-es férfiak körében jelenik meg először. A modern világban a férfiak ekkor érik el karrierük csúcsát vagy éppen magasabb lépcsőfokra helyezik munkahelyen betöltött életüket. Többségüknél ekkor potyognak az első, második babák és ekkor lesz újra fontos az ego. Ekkor látják meg magukon az első idősödő jeleket, pocakot, lógó cicit és merevedési zavarokat az állandó stressztől. A pánik pedig nem várat sokat magára. Ezek a fiatalemberek otthon elvárnák a kedves szavakat, gyengédséget, cirógatást és lepedőakrobata életstílust, miközben a jó pár kilót felszedett asszonyka mindössze anyatejtől duzzadó keblekkel várja őket haza. A sírdogáló bébikről és az éjszakai üzemről már ne is beszéljünk. Egy 35-40-es férfinak nem a babázás vagy a legózás a legnagyobb vágyálma, ha este hazaér a munkából.

Ekkor jön a pornó nagyfokú jelenléte, az ifjú kolleginák feszes testéről szüntelen álmodozás és a társkereső, szexpartner kereső appok böngészése. Innen nincs megállás, jön a jó öreg családi autó lecserélése egy tűzpiros sportautóra (amibe sehogy sem fér bele a hordozó) A trendi frizura, a napi gyúrás és a bájos, feszes, szűkagyú már csak hab a tortán.

Ha ezt túlélte a család és a férfi is ráunt a magányra, akkor jön egy stagnáló 10-15 év, amikor nőnek a gyerekek, az asszony is futni jár és már nem a C und A-ból öltözködik. Újra teret kapnak a közös, balatoni nyaralások, meghitt séta a várban, vagy egy-egy lopott wellness hétvége Hajdúszoboszlón.

A második pánikot elsősorban a karrier hanyatlása okozza és az enyhén öregedő feleség látványa, melytől egyfajta ijedtség lesz úrrá a férfin. Ekkor jön egy  – sokszor nemhogy szebb, hanem inkább szerényebb külsejű  – kollegina, szomszédasszony, közérteslány, doktornő, akik valamilyen meghatározhatatlan okból kifolyólag, képesek lesznek, mint rendszeres szeretők egy-két izgalmasabb percet csempészni a szürke hétköznapokba. Legtöbbször nem jobbak, mint az otthoni nőstény, csak újak, extrák és még meg is hallgatnak mindent. De ők egy idő után többet akarnak, férj pedig eleinte ígérget. Először még közös wellnesst, aztán már hétköznap éjszakát is, majd több hónap múlva válást és összeköltözést. Általában aki ilyenkor vált, az meg is bánja. Ha ezt is túlélte a csipet csapat és még mindig közösen indulnak útnak júliusban a horvát nyaralásra, akkor elképzelhető még egy utolsó felvonás.

Ez már a többségre nem jellemző, inkább a nagyobb étvágyú és még 60-65 felett is extrém libidóval – vagy éppen jó kapcsolatokkal a helyi patika kék bogyó osztályára – rendelkező hapsik privilégiuma, hogy csakis kizárólag az vonzza őket, ami extrém.

Ha nő, akkor legyen 40 évvel fiatalabb és olyan buta, mint a föld. Ha kocsi, akkor mindegy milyen, csak nagy legyen és gyors. Ha eddig Beatlest vagy U2-t hallgatott a kocsiban, mostantól Armin van Bureent bömböltet. A kék bogyót úgy eszi, mint más a csokigolyót. A haja mákosból hirtelen lesz mogyoróbarna. Facebook posztjain pedig naponta új helyről, behúzott hassal, hollywood-i fogsorral virít majd.

Ezt az utolsót már sokan nem élik túl, vagy mert a bungee jumping ugrás közben szívrohamot kapnak, vagy az asszony lép le egy 10-essel fiatalabb elválttal, hősünk pedig élete első füves cigijét félre nyeli és ledobja a láncot.

A női kapuzárási pánikot egy következő alkalomra hagyom…az sem lesz kevésbé izgalmas…

TAGS

2015. július 30. csütörtök

Naptár
2021. március
H K S C P S V
« jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress