Polgár

Mi is az Élet Értelme?

By on május 8th, 2015

clock3Filozofikusabb napjaimon gyakran töprengek hasznos és olykor kevésbé hasznos történéseken, elméleteken. Hamar rájövök aztán, hogy a haszontalan, értelmetlen és valójában teljesen felesleges diskurálások az elmémmel, csak az energiát szívják le rólam és veszik el attól, ami tényleg lényeges.

Mivel ennek ellenére, nem tudom önmagamat meghazudtolni és olykor szükségem van a céltalan ábrándozásra, rendszerint valamilyen negatív történés után, mindig megfogadom, hogy új életet kezdek, holott csak lehet, hogy egyetlen valamivel kapcsolatban változtattam meg a gondolkodásomat.

Az új élet nálam rendszerint pozitívan, tele önbizalommal és optimistán kezdődik. Olykor előfordul, hogy pár hét után, mindez újra megismétlődik. De a lelkesedésem még sosem hagyott el.

Az élet értelméről azonban már annyi elmélet napvilágot látott, mint égen a csillag. Mégsem tudta soha senki megfogalmazni, főleg nem röviden és tömören, hogy miről is szól és mi is a lényeg. Hallhattunk már mindenféléről, hogy az élet értelme az egészség, a szeretet, a boldogság, az anyagi jólét, a család, a szerelem és stb?stb?

Mégis rájöttem mi az igazi értelme az egész létezésünknek. Ez pedig nem más, mint a ?megfelelő tartalom?.  Lehet ezt úgy is értelmezni, hogy minőségi idő, de ezzel vitába szálltam önmagammal. Hiszen az idő, egy olyan megfoghatatlan valami, aminek eleve sosem tudjuk a végét, de még az elejét sem. És az sem biztos, hogy mindenkinek egyformán ugyanazt jelenti a minőség szó.  Így végül rájöttem, hogy csak az számít, hogy mivel töltjük fel az életünket, hogy mi az, amivel foglalkozunk/csinálunk/cselekszünk/tevékenykedünk/örömünket leljük benne majd 20-30-40-50 vagy akárhány évig. Az számít, hogy mit hozunk létre és az életképes-e, legyen az szerelem, gyerek, ház, vállalkozás vagy akármi. Az a fontos, hogy mivel telik az életünk, mivel töltjük fel a mindennapjainkat. És főleg, hogy mire fogunk majd visszaemlékezni, hogy ami eszünkbe jut majd, az szép legyen és felejthetetlen. Így az egészet bele tehetjük a ?tartalom? szóba, ami elé a ?megfelelő? szó kerül, mivel ez utóbbi mindenkinek ugyanazt jelenti, minden embernek a saját ?megfelelőjét?.

TAGS

2015. május 8. péntek

2015. május 8. péntek

Naptár
2020. február
H K S C P S V
« nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress