Polgár

Modern Testképzavar

By on május 5th, 2015

transhumanismTele vannak a magazinok, az online fórumok olyan cikkekkel, posztokkal, kommentekkel, amik valójában csak teljesen összezavarják az amúgy sem teljesen objektívan gondolkodó emberek többségét. A téma pedig nem más, mint a testünk nem- vagy éppen teljes elfogadása.

Valójában herótom van mindkettőtől.  Totálisan felesleges és illúzióromboló az, ha nap mint nap ?tökéletes? embereket bámulunk, vagy ha éppen vigyorogva, mellünket verve, elfogadjuk a számtalan testi hibánkat. Mert van olyan fórum, ahol anyák, nők, lányok arról értekeznek, hogy mennyire normális szerintük a szőr minden testrészükön, hogy a párjuk igenis imádja a hurkáikat és nekik emiatt eszük ágában sincs lemondani a pacalpöriről és sosem fognak kínlódni az epilálással sem. Ők azok, akik boldogan mutatják a dzsungelt a testükön, hányingert kapnak azoktól a nőktől, akik sminkelni vagy akár ? Úristen! ? festeni merik a hajukat. Mert bizony ők már az örömlány kategóriába tartoznak. De ugyanezek, nem tekintik értéknek a divat követését, vagy a trendek uptodate ismeretét sem.

A másik véglet számomra, a minden reggel az edzőteremben kezdő csaj, akinek nem számít semmi, csak a legújabb Nike felszerelés, a botox, a saláta dömping és a barnára fújás heti háromszor.

Mindkettő beteges. Az egyik túlzott feminista, arra ösztönöz, hogy vissza a természetbe ? bár, mégis miért kéne úgy élnünk, mint az ősembereknek, a végre létrejött, modern, higiénia nélkül persze. A másik pedig első látásra irigylésre méltónak tűnhet, de azért mégsem biztos, hogy egy az egyben lecserélnénk az életünket, a testünket, a lelkünket és az agyunkat ezekre a nőnemű lényekre.

Meg kell említeni itt a férfi társadalmat is, akik ugyanúgy részesei ennek a zűrzavaros testkép ideálnak, csak nyilván más fórumokon és másképp adnak hangot véleményüknek, ha egyáltalán adnak. Mert ez sem egyértelmű, hiszen a pocakos, szakállas papuci nem fog ilyen sületlenségekről kommentelgetni, mikor otthon sörözhet és bámulhatja a titok pornót esténként. Az agyon gyúrt, bronzbarna macsó pedig nem ér rá, hiszen sokkal fontosabb non-stop gyúrni és nézegetni a tükörben a legújabb izomszálak feltűnését.

Valahol a kettő között kell megtalálni az egészséges egyensúlyt. Mozogni, amennyi jól esik, na jó, picit talán többet. Enni annyit, amennyitől még nem lakunk jól, de legalább ismerjük az ízeket, illatokat és még olykor egy-két kocka csoki is belefér. A tükörképünkkel pedig a legjobb jóban lenni, így ha összefutunk magunkkal, ne olyan látvánnyal szembesüljünk, amitől elrohanunk, hanem próbáljunk meg egy hangyányit tenni azért a nehezen megszerzett elégedettségért. Mert nagyon megéri.

TAGS
Naptár
2020. február
H K S C P S V
« nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress