Érzelem

Neutralizátor?avagy lenne olyan emlék, amit kitörölnénk?

By on december 18th, 2014

neutralisatorEzen sokat gondolkodtam, tele van az életem olyan történésekkel, amiket szó nélkül törölnék, vagy legalábbis megmásítanék. De sok olyan is lenne, amit talán másképp csinálnék.

Nem biztos, hogy megszólalnék bizonyos matek órákon az általánosban, kihagynék egy-két munkahelyet, csak, hogy soha ne ismerjem meg azt a bizonyos lényt, aki a főnökömnek hívta magát. De életem legborzasztóbb két évét, melyet az első középiskolámban töltöttem azt, egy az egyben törölném az emlékeimből, vagy nem bíznék szó nélkül bizonyos lányokban, akik egykor a barátnőmnek hívták magukat.

Szóval lenne mit törölni, de talán nem is biztos, hogy szükséges, hiszen emiatt ? meg persze még sok más emlék, élmény, tapasztalás miatt ? lettem az, aki most vagyok. Valójában szerencsés vagyok, soha nem ért semmi tragédia, nem értek durva bántások, a gyerekkorom nyugalmas és vidám volt.

Mégis voltak negatív élményeim, amiktől lehet, hogy még jobban tudom értékelni a jót. Csakis kommunikációs, negatív emlékeim vannak: beszólt ez, beszóltam én, megszólaltam, amikor nem kellett volna, nem értette, amit mondtam, félreértelmezte, nem láttam egy-egy megnyilvánulásom következményét előre stb..

De ma már nem bánom ezeket, mert úgy érzem, hogy emiatt viszont teljes mértékben vállalhatom magam, és nem kell olyat tennem, mondanom, ami nem belőlem jön. Még akkor is, ha ezt sokan nem értik.

De átgondolva az eredeti kérdést, nem törölnék már semmit az életemből, ami eddig volt, az úgy volt jó, ahogy volt, negatív és pozitív élményekkel vegyesen. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy éljük meg a pillanatokat úgy, hogy őszinték legyünk elsősorban saját magunkhoz, ha pedig ezt még mások is elfogadják, akkor nyert ügyünk van.

TAGS

2014. december 18. csütörtök

2014. december 18. csütörtök

Naptár
2020. november
H K S C P S V
« szept    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress