Polgár

Woodstock után szabadon?élet a Soundon

By on július 15th, 2014

79980-bigthumbnailPár szóban muszáj megemlékeznem a Balaton Soundon látottakról. Többféle véleményem is megszólalni kívánkozik, leginkább azért, mert jelenleg még friss élményként él bennem.

Helyszín. Nyilván lehetetlen küldetés megváltoztatni az időjárást, azaz egy jóslás alapján ?beleavatkozni? és megmásítani a jövendőt, mégis hiszem, hogy a Sound szervezői, tulajdonosa, vagy akinek a busás megtérülés a zsebében cseng, az igenis megtehetett volna némi óvintézkedést. Azaz, ha előre tudom, hogy az év legesősebb napjai lesznek pont akkor és ott, Zamárdiban, akkor teszek azért, hogy akik megvették a drága jegyeket és bérleteket ? gondolok itt főleg a külföldi ifjúságra ? akkor élvezetesebbé teszem számukra a helyszínt még rossz idő esetén is.

Kvázi beruházok néhány fedett helyre, pl. sátorral vagy egyébbel, jóval több gumi lapot helyezek el ?utca? gyanánt a színpadok, kajáldák és toalettek (dehogy toalett, borzalom!!) között. Az az undorító látvány, ami fogadott minket vasárnap, az kritikán aluli. Mégha egy ingyenes fesztivál lett volna, megértem, hát örüljön a nép annak, amit kap. De így???!!! Másrészt éghet a bőr az arcunkon, hogy ezt látták a ?drága? külföldi, fellépők is és ezt viszik hazánkról majd a skandináv fiatalok az otthonukba, mégpedig, hogy ők most tényleg a Balkánon jártak.

A mellékhelységnek nevezett valamik, már látványilag fertőztek. Csak úgy voltam képes megközelíteni egy-egy ilyen objektumot, hogy a következőt mantráztam magamnak, mielőtt beléptem: ?ne nézz körül, ne vegyél levegőt, ne érj semmihez, végezz 10 másodperc alatt és hagyd el azonnal az objektumot?. Ha már ennyi embert várunk és fesztivált szervezünk, fizessünk meg 20-30 takarító nénit, hogy időnként radioaktív felszerelésben tisztítsák meg ezeket a patinás helyeket!

A másik, tegyük fel, hogy a szervezők nem vették az előrejelzéseket, miszerint szakadni fog végig az eső, sebaj, ha látják milyen volt az első nap, akkor minimum beszereznek 100 000 db gumicsizmát és párezerért osztogatják a jónépnek, hogy megóvja őket a felfázástól, nemkülönben higiéniailag is előírható lett volna. Az esernyőt hagyjuk, tudom ?szúró-vágó eszköz??De néhány SOS sátor, hogy a sok hülye behúzódhasson száraz ég alá?? Hm??

A délelőtt még kellemes volt, nyári hőségben, bikiniben róttuk az előzőleg felszáradt sár utáni kemény földet, és élveztük a zenét és a finom koktélokat. Azonban a fentről jött H2O, vasárnap sem maradt el. Az eső áztatta ?utakon?, amit leginkább mocsárnak neveznék, alig-alig sikerült egyik helyszínről a másikra gyalogolva, tisztának maradni. Az ételek hozták a szokásos formájukat, bár meglepődve tapasztaltam, hogy egy-két viszonylag nívósabb étkező hely is megtisztelte a fesztivált és kihelyezett pár pavilont. Így sikerült olaszos tésztákat és mexikói finomságokat is fellelni az amúgy megszokott és unalmas vásári koszt mellett.

blue_soundA zene ? azaz Armin ? magával ragadott. Nem akarok róla ódákat zengeni, de ritkán van olyan, hogy egy előadó ?zenélése? közben az elsőtől az utolsó percig táncolok és teljes eufóriában ? fogyókúra gyanánt sem utolsó ? ugrálok és együtt élek a hallottakkal. Zseniális volt az élmény, emiatt megérte kimennem. Ezután semmi érdemleges nem volt, leginkább zeneileg, kivéve, hogy felfedeztem néhány extrémen táncoló fiatalt, akik nyilván egy tudatmódosító hatására, embertelen és egyben vicces mozgással szórakoztattak minket.

Ami tetszett, hogy a többség vidám volt és mosolygott ? nem, nem akarom elhinni, hogy mindenki be volt állva ? őszintén remélem, hogy voltak olyanok is, mint én, akik a fesztivált képesek élvezni egyéb szerek nélkül is.

Összességében zeneileg megkaptam az élményt, a drága és hideg Balaton is ott hullámzott mellettem, a szervezés béna volt, de valójában jól éreztem magam?hozzáteszem szerencsére press jeggyel mentem?.

TAGS
Naptár
2020. november
H K S C P S V
« szept    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress