Egyéb

Légy mindig pozitív és optimista! De miért is???

By on július 4th, 2013

stormTele van a hócipőm azzal a maszlaggal, amivel etetik az emberek agyát oly sokan.

Mindent meg tudsz csinálni, csak hinned kell magadban! Légy optimista mindig! Te vagy a legjobb! Mindenkit szeress! Mindenki jó, légy te is az! A siker a te kezedben van!

Mindent meg tudsz csinálni, csak hinned kell magadban! Nem akarok károgni, de ezzel hülyítik csak magukat az emberek. Miért tudnék mindent megcsinálni, ha hiszek magamban???Maradjunk abban, hogyha más éppen hisz bennünk, lehet ez szülő, barát vagy egy gazdag vagy befolyásos pártfogó, akkor sikerülhet minden, és ez tényleg így van.

Légy optimista mindig! Miért kéne mindig optimistának és pozitívnak lenni? Könyörgöm, igenis vannak rossz napjaink és azoknak is vannak, akik ezt a sok hülyeséget leírják és belénk sulykolják. Mert lehetünk szar passzban, ha meghalt valakink, ha beteg valakink, ha nem vettek fel, ha kirúgtak, ha elváltunk, ha elhagyott, vagy ha csak elment előttem és így elkéstem, vagy nem hoztam ernyőt és megáztam, vagy nem aludtam ki magam vagy megbántott az aranyhalam. Bármitől lehetünk szomorúak és igenis néha pesszimisták. Még a kínai okosságok is hirdetik a Jin-Jan elméletet, miért ne lehetne a gyarló ember néha vacak, pesszimista hangulatban és a legfontosabb, miért bujdosson el a negatív gondolataival? Mert manapság nem trendi pesszimistának lenni? Csak optimistának? Ugyan már, igenis merje mindenki vállalni, hogy olykor maga alatt van, és ilyenkor nem kell eltűnni a világ szeme elől. Ha megkérdezik, hogy vagy, nyugodtan mond, hogy nem jól, de azért kösz a kérdést. Kifejtegetni már nem kell, mert úgysem érdekli az illetőt.

Te vagy a legjobb! Nem hiszem, hogy én vagyok a legjobb. Még a fáma is arról szól, hogy mindenkinél van jobb. Erre szoktam mondani, hogy a világ legjobb nőit is elhagyják, megcsalják, a világ legjobb alkalmazottait is egyszer kirúgják valami mondvacsinált indokkal. Mert olyan sosincs, hogy valakit mindenki egyformán szeret és elfogad. Ilyen egyszerű.

Mindenkit szeress! Miért kéne nekem mindenkit szeretni? Kozsó után szabadon: Szeressük egymást gyerekek! De miért is? Miért kell nekem szeretni az összes ismerősömet, haveromat, rokonomat, sztárokat, politikusokat vagy az utca emberét? Minden ember más feltételrendszer alapján dönti el, hogy kit miért szeret. Annyira érthető, hogy ebbe nem fér bele mindenki.

Mindenki jó, légy te is az! Miért akarna mindenki jó lenni? Ha nem lenne valaki rossz, akkor miről beszélgetnénk és miről szólnának a hírek és a tévé műsorok? Gyanítom a tévé egyenes halálát jelentené, ha megszűnne az életünkből a rossz. Hiszen szinte csak arról szól: kit öltek meg hogyan, hol háborúznak, hol tüntetnek, hol emelik az árakat, hol pusztított el ezreket a vihar, a cunami és a többi, ki, kit csalt meg és hogyan, ki miben deviáns és eltérő. Még a gagyi sorozatokban is megveri, bántja, kirúgja, átveri.

Ha nem lenne rossz, akkor miről szólnának a hírek? Újabb árcsökkenés, felavatták a szobrot, megszületett a nyolcezredik ikerpár, senki sem beteg, ünnepeltek itt, meg ott, az idő jó, mint mindig mindenhol, nem halt meg senki, a kisebbség dolgozik, a pénz csak úgy ömlik, mindenhol jólét és boldogág van. Ez abszurd. Ha nem lenne rossz, nem lenne gyatra szappanopera sem, vagy csak egyetlen részből állna. Találkoztak és beleszerettek egymásba, a púpos, de jóakaró pap pedig összeadta őket a vidám és boldog násznép előtt, akik ujjongtak örömükben a csodás lagzin. És kész, the end.

A siker a te kezedben van???Biztos?? Én már ebben is kételkednék. A siker annak a kezében van, aki éppen jókor van jó helyen, megfelelő a háttere, mind anyagilag, mind támogatásban. Nem véletlen, hogy a sikeres szülők gyermekei viszik mindig a legtöbbre. Belőlük lesznek igazgatók, milliárdosok, miniszterek.

De nem?

Szóval merjük vállalni, ha rossz a kedvünk vagy éppen nem látjuk túl rózsásan a dolgokat. Ne csak az legyen a divat, ha valaki vihogva azt mutatja kifelé, hogy minden ok vele, közben belülről meg felemészti a depresszió. Vállaljuk és tegyünk érte, hogy mielőbb túl legyünk a bajokon.

TAGS
Naptár
2020. április
H K S C P S V
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress