Egyéb

Erőss Zsolt és Kiss Péter feltételezett halála ? Kik is a HŐSÖK?

By on május 24th, 2013

Blue Sky With MountainNos, muszáj tollat ragadnom, mert ennyi felháborodó és dühös embert, illetve sajnálkozó majmot olvasgatni nem semmi. A következő az én véleményem, mástól még ezt nem olvastam.

Számomra ez a két ember alapvetően sportoló, azaz hobbijuk a hegymászás, illetve inkább az életük a hegycsúcsok felfedezése és meghódítása. Megértem őket, mert ha már csinálnak valamit, akkor azt tegyék teljes erőbe dobással. Ha már hegymászó a szakmájuk, az életük, a kedvtelésük, akkor kövessék az álmaikat és másszák meg a legnagyobbakat és a legnehezebbeket.

Felelőtlenséget ebben az esetben nem érzek, méghozzá azért nem, mert a feleség, konkrétan tudta, hogy kihez megy hozzá. Benne volt a pakliban minden expedíció előtt, hogy Zsolt sosem tér vissza. Ő pedig higgadtan, persze szomorúan éli meg a történteket. Nem felelőtlen, hiszen vállalta, tudta jól, hogy bármikor számítania kell arra, hogy egyedül neveli majd fel a két gyermeküket. Zsoltnak pedig szintén tisztában kellett lennie azzal, hogy lehet, hogy utoljára látja a gyermekeit egy nagyobb expedíció előtt. Tehát felelőtlenség kipipálva.

A párom mondja mindig, hogy mi sosem fogunk lezuhanni egy szikláról, mert nem mászunk fel rá, minket sosem fog megenni egy krokodil, mert nem megyünk a közelébe és pont. Mi, laikus emberek, akik imádják nézni a Natgeo-t, hálásak lehetünk ezeknek az embereknek, hogy embertelen körülmények között hódítanak meg csúcsokat, másznak meg hegyeket, úszkálnak ragadozókkal, filmezik közelről a húsevő állatokat.

Köszönjük Zsolt és Péter, hogy meghódítottátok a csúcsokat és magyar nevet írtatok a történelem könyvbe!

No de kik is a hősök? Az emberek többsége számára hős az, aki életét kockáztatja valamiért,  mondjuk megmássza a Kancsendzönga csúcsait, majd belehal a lefelé úton. Hős az, aki leugrik, lezuhan, belefullad stb. Vagy hős az, aki mindent megtesz, egyedül felnevel, vérét adja, testrészét adja, kiszedi a nyomorból stb.

Szerintem nem csak azért lesz valaki hétköznapi hős, mert szörnyűség történik vele. Igenis hős az az anyuka is, aki boldogságban neveli apukával együtt a gyermekeiket, hős az a nagyszülő, aki mindent megtesz a férjéért, hogy minél tovább együtt maradjanak. Hős az az egyszerű kisiskolás, aki este annyit súg az anyukája fülébe, hogy ?Szeretlek?. Mert nem kell ahhoz csodát tenni, hogy hétköznapi hősökké váljunk?.

TAGS
Naptár
2020. április
H K S C P S V
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress