Egyéb

Te mitől vagy boldog?

By on március 6th, 2013

blue_butterfly1Azonnal kéréssel kezdem: írja meg mindenki, hogy mitől érzi boldognak magát! Az eredményeket pedig beküldöm az Univerzum igazgatójának véleményezésre! A legjobbakat pedig kitesszük az oldalon, hogy mások is tanuljanak belőle! (susanweb.hu@gmail.com)

Sokszor mi magunk sem tudjuk megfogalmazni, hogy mitől is vagyunk, azaz mitől is lennénk boldogok. Most nem térek ki részletesen a tőlünk távoli, leginkább ázsiai országok boldogságfaktorainkat elemzésére, hiszen tudjuk, hogy számukra a stresszmentes élet hatalmas boldogságot okoz az ott élők számára.

De nézzük magunkat, forduljunk befelé, végezzünk önvizsgálatot. Mindig csak várunk valamit és azt mondjuk, majd ha meglesz ez az új autó, majd ha felvesznek, majd ha fizuemelést kapok, majd ha elvesz feleségül, majd ha elmehetünk nyaralni, majd ha sikerül elköltözni, majd ha megnyerjük az ötöst. stb., stb.

De sosem örülünk a mának, annak, ami éppen történik. Például süt a nap, vagy éppen nem vagyok náthás, egészséges a családom, vagy éppen jól érzem magam a ruhámban. Ma reggel kedvesen mosolygott valaki rám az utcán, vagy sikerült kitakarítani a lakást és azóta minden jó illatú. Vagy éppen kinőtt egy gyönyörű kisvirág az ablakom előtt, vagy éppen hozzám bújt és megölelt a gyerekem, vagy éppen ma nagyon finomat ettem a munkahelyi menzán, vagy éppen hallottam egy oltári poént és már alig várom, hogy este elmeséljem a szerelmemnek, vagy éppen egy jó filmet láttam a tv-ben, vagy éppen ? bár lekéstem a buszt, de sétálhattam a jó időben és így láttam egy szivárványt az égen, vagy éppen találtam egy kósza ezrest a farmerzsebemben.  Valójában ezek nem nagy dolgok és azt hisszük, hogy ez az alap. De ha minden pozitív történést alapnak tekintünk, egy idő után befásulunk és semminek sem örülünk.

A gond az, hogy nem vagyunk képesek örülni annak, ami van, mindig csak azt várjuk, ami majd lesz. A nagy dolgoktól azt reméljük, hogy majd minden megváltozik és mennyivel jobb lesz az életünk. De közben ez badarság, hiszen az életünk éppen most történik, ebben a szent pillanatban és most kell örülnünk annak, ami velünk történik.

Buta gondolkodás az, amikor egész télen várjuk a nyarat, és amikor végre meleg lesz, szenvedünk attól, hogy izzadunk, és a fenébe is, kéne egy légkondi a szobába.

TAGS
Naptár
2020. április
H K S C P S V
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress