Egyéb

Számít a külső?

By on szeptember 12th, 2012

blue_swimŐszinte leszek, régebben sokat gondolkodtam ezen a kérdésen és leginkább azon, hogy a jó megjelenés, a ?szép? külső mennyire befolyásolja egy kapcsolat kimenetelét. Illetve befolyásolja-e egyáltalán?

Mert ha, két szép ember nem szereti már egymást, vagy valamiért kiábrándultak a másikból, az legtöbb esetben más problémákból adódott, például nézetkülönbségek vagy erkölcsi kérdések miatt. Netalántán mert rájöttek, hogy hiába felelnek meg egymásnak külsőleg, másképp képzelik el az életüket, mások a terveik vagy egyszerűen nem tudnak, vagy nem szeretnek már kommunikálni egymással.

Ha két, kevésbé szép ember találkozik egymással, akkor alapvetően háttérbe szorulnak a külsőségek és előtérbe kerülnek a belső értékek. Őket majd az tartja össze, hogy hasonlóan gondolkodnak, egyformán látják az életüket és közösen tervezik a jövőt.

De sokszor halljuk, hogyha két alapvetően szép ember kerül össze, de az évek múlásával valamelyik fél megcsúnyul, elhízik vagy nem foglalkozik magával, esetleg elhagyja magát és hanyag lesz a külseje, bizony előfordul, hogy meginog a korábban biztos kapcsolat. Holott ez a két ember korábban tökéletesen megértette egymást, mindenben hasonlóan gondolkodtak és így tovább. Ebben ez az esetben viszont kimondhatjuk, hogy igenis számít a külső.  Kutyakötelessége mindkét embernek vigyázni a külsejére, nem szabad elhanyagolnia magát és igenis időt és pénzt kell arra áldozni, hogy amit a másik ?megvett? ? legyen az a férj vagy a feleség ? azt a későbbiekben is megkapja a párjától.

Tehát nemcsak a belső számít, hanem a külső is.

Nem ítélem el azokat az embereket sem, akik az egyre jobb, egyre tökéletesebb külsejükkel tartják meg a párjukat. Ha igenis tesznek azért, és sok energiát fektetnek abba, hogy hibátlan alakjuk, megjelenésük, arcuk, hajuk legyen, az igenis példamutató. Hiszen miért kéne elfogadnunk azt, hogy az évek múlásával, az öregedés beköszöntével megváltozunk, esetleg csúnyábbak leszünk? Szerintem az példamutató, ha valaki mindent megtesz a jó megjelenéséért. Nem beleértve az agyon plasztikázást, de egy-egy korrekciós műtét talán még belefér.

TAGS

2012. szeptember 12. szerda

2012. szeptember 12. szerda

Naptár
2020. február
H K S C P S V
« nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress