Egyéb

Súlyos kérdés

By on augusztus 29th, 2012

blue_zsuzsiA súly kérdése, azaz a tömeg, a kilók száma mindig is központi kérdés volt az életemben. Sosem tudtam mi az ideális, mi a megfelelő és mennyinek kéne lennem. Emiatt ezt a kérdést az akkori korosztályomhoz mértem, a munkámhoz, fizikai állapotomhoz és kondíciómhoz. A megoldás rendszerint más volt, de egy dologban biztos voltam, lehetne ez másképpen is.

Ha úgy vesszük sosem voltam elégedett a kilóim számával, még akkor sem, amikor mindenki elismerően pillantott rám és még a nők is dicshimnuszokat zengtek a nőiességemről és dögösségemről. Talán itt tudom megfogni a dolgot. Sosem mondta senki, hogy hű de vékony vagy, vagy azta mennyire sovány vagy, hanem folyton azzal intézték el a kérdést, hogy, hát ez a lány tiszta nő, igazi nőies idomokkal rendelkezik, vénuszi, buja, dögös, pont jól néz ki stb. De ezekből a véleményekből sosem lehetett kihallani azt, amire valahogy mindig is vágytam.

Persze emiatt, azaz a kóros önbizalomhiányom miatt, sosem éreztem magam fesztelenül a strandon és sosem voltam kényelmesen egy ultra rövid ruhában. Mindig követem az egyik divat alapszabályt, miszerint ha felül túl szexis a felsőd, azaz sokat mutat, alul legyél diszkrétebb és válassz nadrágot, vagy hosszabb szoknyát. Ha viszont a felsőd nem túl dekoltált és laza, akkor alsó ruhaként bátran viselj rövid szoknyát vagy gatyót.

Most jutottam el oda, hogy már nem merek túl rövid ruhákat felvenni, mert kritikus a helyzet. A terhesség, a szülés minden nő testét átformálja, kinek így, kinek úgy. Nos nekem úgy, hogy a hátsó részem elkezdett súlyosan eldeformálódni. Mivel most rátettem egy lapáttal és újra várandós vagyok, így ez a helyzet csak tovább romlott. Ha hátulról szemlélem magam, sokszor elgondolkodom, ez tényleg én vagyok? Vagy ez csak valami brutális álom?

Mert azt tudtam, hogy szerintem ? bár vékony voltam gyerekként –  50 kilósan láttam meg a napvilágot, mert annál kisebb súlyra sosem emlékeztem, de a mostani mindent felülmúl. Amikor az osztálytársaim 40-45 kilósak voltak, én már akkor sem voltam annyi, holott a régi képek felidézésekor nem láttam egy deka súlyfelesleget sem magamon. Nem úgy, mint most! No de ebből lesz szép felemelkedni és négy-öt hónap múlva új életet kezdeni és életmódot váltani. Hajrá!

TAGS
Naptár
2020. augusztus
H K S C P S V
« júl    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress