Egyéb

Ne feledd?Mielőtt második gyermeket vállalsz!

By on augusztus 21st, 2012

blue_two_dummiesElőször is emlékezz azokra az élményekre, melyek már csak a múltat jelentik számodra. Egy kedves, megértő, minden szavadat leső férj és kívánságaidra figyelő család, rokonság és barátok.

Az első terhesség alatt nem volt kérdés, hogy addig aludj, ameddig csak akarsz, hogy a lehető legkevesebbet kelljen az otthoni teendőkkel foglalkoznod, hogy még a hajadat is a gondoskodó férj szárította, nemkülönben még a lábadat is leborotválta. Elvitt mindenhova és tűrte a nyűgős, fáradt, görcsölős napjaidat, elviselte a rosszkedvű perceidet és mindent megtett azért, hogy a lehető legnagyobb kényelemben élhess. Nem kellett naphosszat főznöd, takarítanod, teregetned, helyette lazítottál, meglátogattad a barátnőidet és sokat sétáltál a friss levegőn. Nem kellett órákig állnod a bevásárlás után a pénztárnál, nem kellett egyedül felpakolnod a nehéz italokat/üdítőket a kasszasorra és nem kellett a meglévő gyerekedet meggyőznöd arról, hogy néha a saját lábán is mehetne, nemcsak a te hatalmas pocakodon üldögélve.

A férjed, aki előtte szerelemesen sustorogta a füledbe, hogy milyen sokat jelentesz neki és bizony képes lesz arra, hogy elviselje ezt a pár nehéz hónapot,-  a te kiállhatatlan stílusod miatt – amíg te szíved alatt hordod közös gyümölcsötöket. Csak mosolyogva legyintett akkor, ha rákiabáltál, mert még hangos volt a tv, amikor te már aludni szerettél volna. Ő csak édesen legyintett, ha te már huszadszor kérted meg, hogy segítsen kivinni a szemetet és kapva kapott az alkalmon, hogy félretolja a laptopját és neked segítsen.

Emlékezz, hogy a szeretteid szó nélkül elláttak minden földi jóval, titokban vettek neked a kedvenc gyümölcseidből vagy süteményeidből, megfőzték kedvenc ételeidet és ott kedveskedtek neked, ahol csak tudtak. Közben boldogan kérdezték meg minden órában, hogy jól vagy-e, minden rendben van-e veled.

Na ennek vége! Jobb, ha memorizálod a múltat és abból táplálkozol. A második terhesség, mindig csak nehezebb, rosszabb, kellemetlenebb, mint az előző volt.

Nem leszel többé tenyéren hordozva. A férjed már dührohamot kap, ha megint megkéred valamire, ezért jobb, ha inkább elvégzed szó nélkül a nagy pocakoddal. Nem bírja többé elviselni a nyafogást, szerinte úgyis csak azért csinálod, mert megváltozott a stílusod és már nem vagy a régi. És különben is, csak őt akarod idegesíteni. Az ismerőseid nem értik a panaszaidat, mit nyavalyogsz folyton, hiszen már egyszer végig csináltad, a második már meg se kottyan. Különben is az első gyerek már elindult és játszik egész nap, azt senki sem tudja, hányszor emeled fel, öltözteted át, rohansz utána az utcán vagy a kertben, hányszor pakolod ki-be a kocsiba és mennyit cipelsz naphosszat nehéz pakkokat. A háztartás pedig semmi, kit érdekel, hogy a hormonokra fogod a bajaidat, hiszen nem csinálsz semmit egész nap. Az, hogy etetsz, játszol, mosol, főzöl, teregetsz, altatsz, bevásárolsz az mind egy séta galopp. Az anyák élete különben is smafu?

Szóval erre készülj, de reméljük az eredmény kárpótol mindenért!

TAGS
Naptár
2020. augusztus
H K S C P S V
« júl    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress