Egyéb

Én nem szeretem magam?én szeretem magam?

By on augusztus 14th, 2012

maleNapjainkban az emberek többsége nem szereti magát. Sőt trendi nem szeretni magunkat. Aki szereti magát, az beképzelt, egoista, nagyképű, nagypofájú, törtető, hangoskodó, pofátlan, szemtelen, okoskodó, és még sorolhatnám. De vajon miért van ez egy így?

Miért nem szereti a ma embere azt, ha egy pillanatra meglátja magát egy kirakat üvegében? (Nem azokról szólok, akik bámulják magukat naphosszat) Miért nem szereti, amikor előkerül egy videofelvétel róla? Olyankor miért kezd azonnali magyarázkodásba, hogy jaj, akkor még rajtam volt az a tízes felesleg, vagy úristen, de vacakul állt az az idióta hajszín, te jó ég, micsoda szerelésben voltam?Miért nem szereti visszahallani a hangját, amikor meghallja egy hanganyagon? Miért van zavarban és fordul el reggel a tükör elől? Miért gondolja folyton azt, hogy ezt kellene megváltoztatnom, azon kéne dolgoznom, hogy ez ne így legyen? Miért elégedetlenkedünk állandóan?

Ha valaki megdicsér minket, azonnal legyintünk, hogy jaj, ugyan már, nincs igazad, nekem is van egy csomó hibám. Ha siker ér minket, szerényen összehúzzuk magunkat, ahelyett, hogy kihúznánk magunkat és büszkék lennénk elért teljesítményünkre. Arról már nem is beszélve, hogy  a ma embere alapból lebecsüli magát. Nekem mégis miért sikerülne? Hogy tudnék én vezetni egy céget? Hogy lennék képes elindítani egy vállalkozást? Hogy tudnék embereket irányítani? Honnan lenne képességem arra, hogy valami jót találjak ki?

Miért van ez így szerintetek?

TAGS
Naptár
2020. augusztus
H K S C P S V
« júl    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress