Egyéb

Ne várjunk el túl sokat az emberektől, mert felesleges?

By on február 2nd, 2012

blue_backgroundÉn magam pesszimista ember lévén mindig megfogadom, hogy nem fogok túl sokat, vagy éppen többet elvárni az emberektől, mint amit képesek megtenni. Persze nekem is vannak olykor optimista perceim, ilyenkor mindig jön egy pofon vagy egy hidegzuhany, hogy ?hé te?, nehogy már elhidd, hogy komolyan érdeklődik irántad! Nehogy elhidd, hogy majd fel fog hívni, vagy felhívja neked, akit megígért, vagy komolyan aggódik érted, vagy számíthatsz rá, vagy őszinte hozzád és nem sértődött meg, vagy nem néz totál hülyének stb?stb?

Persze ismét beleestem, mert mindig azt hiszem, hogy na majd most az illető tényleg kíváncsi rám, most komolyan beszélt, amikor azt mondta, hogy mindig minden körülmények között számíthatok rá. Hogy barátok leszünk a bajban is és nem fog többé átverni, hogy ha szükségem lesz rá, csak felhívom és repül hozzám; hogyha fáj valamim, hoz gyógyszert, ha szomorú vagyok, megvigasztal, ha szenvedek a magánytól, mellém bújik és megölel, ha nincs pénzem, kisegít, ha padlón vagyok, felvakar és az égbe magasztal, ha meghízok lefogyaszt, ha éhes vagyok, ad enni, ha csak kell egy pár jó szó, ő megadja nekem.

De a valóságban nincs ilyen. Csakis kizárólag önmagunkra számíthatunk, nincs olyan ember, barát, társ, aki mindig megért minket, aki mindig támaszt ad, ha baj van, akinek a vállára hajthatjuk a fejünket a nehezebb napokon. Nincs ilyen se barátságban, se rokonok között, de főleg nincs a munkában, a karrierben és leginkább a Földön?

TAGS

2012. február 2. csütörtök

2012. február 2. csütörtök

Naptár
2020. április
H K S C P S V
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress