Egyéb

Vírus = Új élet? – Blog

By on május 2nd, 2020

virus_eletHívhatjuk akárminek, zöld kígyónak, sült malacnak vagy koronának, a lényeg úgyis az, hogy mindenkinek így vagy úgy, de megváltoztatja az életét, de ami biztos, hogy belepiszkít a megszokottba.

Fogadjunk már herótod van a vírusos cikkektől, én sem erről fogok írni, amúgy is minek. Mindenhol látod, hogy ennyien halnak meg, ennyi beteg van, káosz, szörnyűség, úristen mi vár még ránk, jön az újabb hullám, mint Hawaii partjainál, júniusban vagy júliusban jöhet az Armageddon, de még biztosabb, hogy októberben. Tisztában van vele mindenki, hogy minden évben itt van a világ vége, már megszokhattátok. Én már megszoktam, legyen az a maják naptára, a nagy betűs válság, Bin Laden, Trump vagy Putyin, lemegy az euró, felmegy a forint, de egy dologra senki sem gondol. Mégpedig arra, hogy mindez teljesen normális, ez az élet, folyamatosan zajlik, mindig történik valami, az emberiség folyton feladatokat kap, nem is értem miért csodálkozik ezen bárki.

Veled is megtörténhet

Tényleg azt hitted, hogy minden nap, még a maradék 40-50-60 évedben egyre szebb és jobb lesz minden? Te tényleg azt hitted, hogy mindennap ehetsz majd a Dérynében, mehetsz a kedvenc klubodba, annyit vedelsz, amennyi beléd fér, 2 évente jobb autót veszel és új barátnőt? Nem is értem, hogy emberek, hogy tudnak így élni hosszú távon. Mondhatni, hogy a luxust, a kényelmet marha könnyű megszokni, de semmi sem tart örökké. Igen, a feszes arcod sem örök és a kedved sem ahhoz, hogy mindig csak költekezz. Ezt is meg lehet unni. És ezek tények. Igen, meghalnak emberek, sőt a családodban is megtörténhet bármi, mert senki sem kivétel. Ezért kell úgy élni, hogy mindig rendben legyél, tudj tükörbe nézni és szeresd azt a valakit, akit látsz. Ha így élsz, akkor talán a vége is kellemesebb lesz. Mert egy biztos, hogy vége lesz, és bármennyire is abban reménykedsz, hogy még a te emberöltőd alatt megtalálják az örök élet elixírjét, ki kell, hogy ábrándítsalak, nem fogják.

Halál

Mert a halál ugyanúgy az élet része, mint maga az élet. Az embernek van egy szavatossági ideje, 75-95 év között. Ez a Földnek, a körülöttünk létező világnak egy picike porszemnél is kisebb, sőt mértanilag meg sem határozható. Ezért is fontos, hogy amíg itt élünk, ebben a kicsi időben, addig se okozzunk nagy galibát. Mondhatod, hogy ha már ilyen keveset vagyok itt, miért ne égessem két végén a gyertyát és húzzak bele, max 10 évvel lesz rövidebb, de legalább beleadtam apait-anyait. Nos azért, mert te képes vagy gondolkodni, te tudod, hogy mivel te a földnek egy porszem vagy, ezért vigyázol rá, mert még sokaknak szüksége lesz rá. Igen, a te unokáidnak például.

Jobb élet

Persze a ma emberét hol érdeklik az unokák, te is állati önző vagy. Csak magadra gondolsz, ez van, ilyen világban élünk. El is fogadhatjuk, hogy semmi más nem számít, csak, hogy TE jól legyél, de akkor mi van azzal, amiért megszülettél? Mert hidd el, nem azért születtél, hogy szétkokózva partizd át a fél világot. Igen, van sok ilyen ember és tudom, hogy állati sokan irigykednek az ilyen pojácákra, de mégis hiszem, hogy ez az egész nyavalya megtanítja a legtöbb embert arra, talán téged is, hogy mit tekints értéknek ma, igen ott is körülötted. Hidd el, hogy ha értékesen élsz, akkor te is jobban leszel, lelkileg és egészségileg is biztosan. Hogy ezt mivel éred, csak rajtad múlik, jógázhatsz, hihetsz Istenben, az Univerzumban, kipróbálhatsz új sportokat, beengedhetsz olyan embert az életedbe, akit eddig nem mertél igazán, vagy felfedezheted a környezetedet, felülbírálhatod a baráti körödet, nem szégyen leredukálni azt, ami amúgy is több sebből vérzik, de megismerkedhetsz közelebbről családtagjaiddal, vagy éppen a szomszéddal. De ha csak egy kicsit is változtatsz magad körül, és mondjuk kedvesebb leszel a kollégáiddal, a zöldséges nénivel, vagy megköszönöd, ha félreállnak mikor bicajozol, nem intesz be a bepofátlankodó autósnak, nem megy fel a pumpád, ha elázol az esőben, hidd el, egyszer csak jön valami jobb érzés. Nehéz megfogalmazni mi, de valami megmagyarázhatatlan…csak jó….és ennyi

Talán így…

TAGS

2020. május 2. szombat

Naptár
2021. április
H K S C P S V
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress