Érzelem

Mondd, hogy SZÉP VAGY!

By on szeptember 17th, 2019

IMG_20190917_1_piciMióta világ a világ a nők – és a férfiak is – szeretnek tetszeni a másik nemnek. De még jobban annak, aki fontos számukra, akit szeretnek. Évek óta szembesülök olyan alapvető problémával a körülöttem lévők és a saját társas kapcsolataimban, hogy a férfi egészen egyszerűen nem ad visszacsatolást. Mindig elmondom ilyenkor nekik, hogy ez olyan egyszerű, mint a levegővétel.

A napokban olvastam interjút egy ismert hölggyel, aki csak annyit mondott arra, hogy mitől ilyen szép, hogy a férje rendszeresen dicséri. Nézzük ezt részletesebben. Mit mond a milliónyi női magazin, fogadd el magad, legyen önbizalmad, érezd jól magad a bőrödben. Aha, köszi, mégis mitől? Ja értem, abból, ami belülről jön. De kérdem én, és most tedd a szívedre a kezed, nem indul jobban a napod, ha a párod annyit mond indulásnál: „De szép vagy ma kedvesem, legyen jó napod”. Nincs nő a földön, aki egy ilyen mondattól nem érzi sokkal jobban magát. Ettől lesz produktívabb, erősebb, nőiesebb, boldogabb. Miért lesz boldogabb? Mert megváltozik ennek az egy mondatnak a hatására a kisugárzása. Bravó. Mindig elmondom azt is, hogy kedves férfiak, ez tök ingyen van, nem drága nyaralásra kell költeni, hanem felemelni a nőt, aki melletted van. Elhitetni vele, hogy istennő. Mert hidd el, sajnos magától nem tudja. Nem úgy vagyunk bekötve, mint ti, hogy magunktól is tökéletesen tisztában legyünk az erényeinkkel.

Millió kapcsolat, házasság, együttélés, járás és még sorolhatnám, menekült volna meg a szakítástól, ha a férfi mindössze annyit megtett volna, hogy elmondja sokszor, hogy a párja gyönyörű, szép vagy éppen azt, hogy szereti őt. Persze az alapvető kitétel, hogy ezt így is érezze a férfi. Ha egy kapcsolat menthetetlen már, elmúlt a szerelem, akkor ez nem valós megoldási javaslat. Sok férfi azt mondja, hogy ha túl sokat mondom, akkor elcsépelt lesz egy idő után. Nos, lehet, hogy nektek ez annak tűnik, de nekünk nőknek nem az. Számtalan, baráti körömben lévő nő számolt be arról, amikor részletesebben beszélgettünk a jól működő párkapcsolatának alapjairól, hogy a napi szintű megerősítés rengeteget dob a nőiességén, és azon, hogy eszébe sem jut más férfiaknak tetszeni. Nyilván jó, ha többek is tudatják, hogy vonzók vagyunk, azonban a valódi érték számunkra a párunktól ered.

Mindig elmondom azt is a férfiaknak, hogy csak ők nyernek ezzel. Ha a társuk, a szerelmük boldog, akkor ők is egy olyan nőt kapnak maguk mellé, akire büszkék lehetnek, aki mindent megtesz értük és hűségesen szereti. Fontos ez utóbbi gondolat, hűségesen…. Számtalan megcsalás, átverés nem történt volna meg, ha a férfi kimutatta volna azt, hogy mennyire fontos számára a párja. Ez ilyen egyszerű. Ez nem agysebészet, szimplán egy egyszerű kommunikációs irány, amit mindenki sürgősen vezessen be.

Ha a cikkem után, ma délután valaki hazamegy és megöleli a párját és annyit mond neki, hogy gyönyörű, akkor már megérte!

TAGS
Naptár
2021. április
H K S C P S V
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress