Polgár

Fogalmam sincs hány éves vagyok…

By on január 3rd, 2019

Biztos vagyok benne, hogy veled is ezerszer előfordult már, hogy hiába vagy valahány éves, egészen másnak érzed magad. Talán pont amiatt, mert a jelenlegi világunk összemossa a korokat és elhalványítja a határokat.

Amikor 28 vagyok, akkor éppen egy fesztiválon járkálok egyik színpadtól a másikig, míg azon tanácskozunk a barátnőmmel, hogy mit akarunk még feltétlen megnézni és ki kérte el legutóbb a telefonszámunkat. Fel sem merül bennünk a valódi, biológiai korunk. Amikor a szüleimmel beszélgetek egy hétvégi ebéd alkalmával, totálisan lemegyek gyerekbe, és ugyanúgy visszabeszélek, mint 20 évvel ezelőtt. Ha a gyerekeimmel sétálok a Duna parton, vagy biciklizem a közeli erdőben teljesen kortalan vagyok, ha a sebesség magával ragad a montin feszítve, akkor csak 18 vagyok, amikor veszekszem velük, hogy ne verjék agyon egymást és ha lehet ma éjjel ne kössünk ki egyetlen ügyeleten sem, akkor kőkemény, harmincas anya vagyok. Amikor a tesómmal az Ikeában szekrényt veszünk neki, akkor kb. 120 évvel érzem magam többnek nála, aki már nagy valószínűséggel élt a dinók hajnalán is, holott ennyi azért nincs közöttünk.

Elmosódtak a határok. Ma már egyre kevésbé ciki, ha egy idősebb nő egy fiatalabb pasival jár, ha valaki csak később, úgy harminc végén, negyven elején szül, nem ritka és nem furcsa, ha egy clubban idősebbek is jól érzik magukat és amit imádok, hogy egyre több a reklámokban az érett nő. Ahogy Kardashianéknak is hálás voltam, hogy kitömették a popójukat (köszi, hogy behoztatok a divatba ?) most egyre hálásabb vagyok a nyugati marketinges kollégáknak, hogy 40-50 sőt hatvanas színésznők is reklámoznak mindent és nem csak anti-aging 60 +-os cuccokat. A 70-80 éves divatikonokról már nem is beszélek, szeretem, hogy léteznek és a 60-70-es még mindig dögös Helen Mirrennnek és társainak is hála, hogy remélhetőleg megágyazzák nekünk a következő évtizedeket.

A férfiaknál kicsit más a helyzet. Lassabban veszik fel a ritmust, legalábbis, ami a magyar pasikat jellemzi. Mindig tudtam, hogy hiába mondjuk azt, hogy erősebbik nem, ez csak a fizikai értelmezésre vonatkozik. Ha egy férfi sérül, elhagyják, elválnak tőle, megcsalják stb. akkor belebetegszik és elhagyja magát. Mi nők ezzel szemben sokszor leporoljuk magunkról gyorsan a veszteséget és tovább lépünk, mert muszáj, a gyereknek enni kell adni, judóra kell vinni, a munkahelyen marketing tervet kell gyártani, a Spar-ban vásárolni kell stb. A férfiak hajlamosak évekig nyalogatni a sebeket, amit bizonyos szempontból megértek, de olyan rövid az élet, ki tudja meddig tart és amíg élünk és megtehetjük, legyünk minél tovább fiatalosak és érezzük pokoli jól magunkat. Ha tele vagyunk csomagokkal, akkor növesszünk széles hátat és pakoljunk rá.

Tinderen vettem észre, hogy állati széles az eresztés. Van negyvenes pasi, aki úgy néz ki, mintha a saját dédapja lenne és van olyan 46 éves, aki sokkal helyesebb és dögösebb, mint bármelyik huszonéves. Ehhez pedig nem az kell, hogy éjjel-nappal plankezzen, bőven elég, ha úgy él valaki, ahogyan jól érzi magát, mert az látszik meg a kisugárzásán is.

Hajrá kortalanság…

TAGS
Naptár
2021. március
H K S C P S V
« jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress