Polgár

30-as tinik, 40-es egyetemisták II. rész

By on január 6th, 2018

Az előző rész egy fiktív interjú volt, az elképzelt alannyal. Azonban a valóságban ez a kép sokkal ijesztőbb, ami társadalmunk egyik csúnya hibáján alapul.

A hiba pedig nem más, mint a hit abban, hogy mindenkinél lehet és van is jobb. Holott a valóság az, hogy nincs. A megváltozott értékek miatt, elcsúszott a valóság és sokkal több ember él álomvilágban, mint azt hinnénk.

Vörösmarty Mihály szavai már akkor is találón csengtek:

„Ábrándozás az élet megrontója, Mely, kancsalúl, festett egekbe néz.”

Imádunk elképzelni egy jövőt magunknak, egy vágyott társat, egy ideált, a tökéletes megtestesítőjét. Közben pedig elmegyünk a valóság mellett, ami és aki ott van mellettünk, a közelünkben él, dolgozik, azt észre sem vesszük. Mindannyian beleesünk ebbe a hibába, amit a társadalmunknak köszönhetünk. Nem akarom mindig a médiát szidni, most inkább az internetet teszem ezért felelőssé. A legkönnyebb mindig elhinni, hogy egy másik ember az jobb, vele majd jobb lesz, ő az igazi, aki pedig tényleg nekünk lett kitalálva, azt hagyjuk a süllyesztőbe veszni.

A mai 30-asok és 40-esek láttán az idősebb generációk fogják a fejüket, hogy az ő idejükben, ekkor már sok éve felelősségteljes szülők voltak, akik nem csak saját életükről, de a gyerekeik jelenéről és jövőjéről is gondoskodtak. Ehelyett, ma ezek a felnőttek még keresik az útjukat, a helyüket a világban és baromi nehezen mondanak le a fiatalság adta szabadságról, arról, hogy anya és apa mindig mellettük lesz, nekik pedig más dolguk sincs, mint, hogy sok pénzt keressenek és azt minél kényelmesebben elköltsék számukra fontos dolgokra, mint utazás, drága tárgyak, vagy extrém sportok.

Csak megjegyzem, hogy minap a Tinderen feltűnt nekem, hogy nem létezhet ennyi hegy a világon, amit a 30-as, 40-es pasik megmásztak. Olyan mintha az extrém sportok kedvelőinek társkeresőjén lennék fent, ahol biztos, hogy mindenkinek van minimum egy vitorlás, egy snowboardos, egy hegymászó/esetleg extrém helyen készült és egy fesztiválos/piás képe. Ez mintha tendencia lenne, akkor lesz valaki kelendő, ha megjárta a Machu Picchu-t, vitorlázni jár, le mer ugrani egy repülőből és be tud b@..ni a Soundon. Nyilván ennek az lehet a hátterében, hogy aki ezeket megteheti, annak van MIBŐL, illetve, hogy ezekre BÜSZKE.

A közösségi oldalaknak – amik már szinte önmagukban is társkeresők – és a valódi párkereső appoknak hála, a baj már egy kapcsolat elején elkezdődik. Pont elég egyetlen rossz megjegyzés, egyetlen negatív visszajelzés, mindig van kihez nyúlnunk. Mi nők már úgy vigyázunk egy férfira, ha megismerkedünk és túl vagyunk 1-2 sikeresnek vélt randin, mintha magát a hímes tojást birtokolnánk. Minden szavunkat előre elemezzük, minden komolyabb beszélgetés előtt, telefonos segítséget kérünk, mert tudjuk, ha véletlenül őszinték vagyunk, másnap, sőt aznap, 1 óra múlva már átveszi a helyünket más. Amíg a Tinderen ingyen és bérmentve le tudnak akasztani szexpartnert a férfiak 1 órán belül, addig rengeteg munkánk marad, hogy abban a kis időben, amit csak velünk töltenek, meggyőzzük őket arról, hogy értünk érdemes leiratkozni, minket érdemes felhívni, velünk érdemes komolyabb programokat is szervezni még akkor is, ha nem vesszük le első alkalommal a bugyinkat.

Sok nő van, akik azt hiszik ez az egyetlen megoldás és csak így tudnak férfit „fogni”, de miattuk is szívnak azok, akiket komoly elhatározások motiválnak. Próbálják átvenni a „pasis” felfogást és imádom, ahogy megmagyarázzák, hogy ők pont olyanok, mint a férfiak és csak a szex hajtja őket, mégis a legtöbbjük, egy óriási pofon után rájön arra, hogy ez csak illúzió volt. De róluk majd egy következő írásban…

A fene nagy szabadság, a fiatalságtól való irtó nehéz elválás csak tovább ront a helyzetünkön. Mert persze megértjük mi, hogy a férfiaknak kell a függetlenség, a magány, a haverokkal töltött idő, de nekik is meg kéne érteniük, hogy nekünk pedig a biztonság és a nyugalom. Egy nő, ha biztos abban, hogy szeretve van, hogy törődést, figyelmet, bizonyos fokú gondoskodást és esetleg még vágyódó tekintetet is kap, már nyert ügye van a pasinak.

TAGS
Naptár
2020. július
H K S C P S V
« máj    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Friss
    Statcounter
    stats for wordpress