Polgár

Kísértés íze a számban….

By on november 7th, 2017

Mindig mindennél és mindenkinél van jobb, kérdés, hogy tudni akarjuk-e, hogy kik, mik és milyenek?

Hát persze, szól a ma embere egyöntetűen. Mert a kísértés ott van körülöttünk éjjel nappal, ha a kocsiban ülünk, akkor az óriásplakátokon tökéletes nők és idealizált férfi testek kíséretében, ha a metrón ülünk, akkor miniszoknyában, vagy térdig érő szakállban, Coelho idézettel a vádliján, miközben még meleg a kapaszkodó az imént elbúcsúzott párunktól.

Ha ereszd el a hajad van szombaton este, hirtelen mindenki szebb, jobb, gazdagabb, trendibb és sorolhatnám, mint az, aki otthon fekszik betegen avagy a kölkökre vigyáz, vagy dolgozik éppen és nem tudott jönni, amíg te vidáman összelisztezed az orrodat.

Ha az ócska lapos dobozt bámuljuk, akkor az „anyátok közt” szüneteiben ömlik mindez ránk. Mert mindenki vékonyabb, feszesebb, egészségesebb, ügyesebb és tökéletesebb, minden kajánál van finomabb, édesebb, sósabb minden férjnél van macsóbb, szőrösebb, konyhatündérebb, minden asszonykánál van mosolygósabb, stressz mentesebb, kevésbé házisárkányabb, lepedőakrobatább, úgyhogy vegyük meg, költsünk rá, próbáljuk ki.

Kísért a jobb étel, ezért elhízunk. Kísért a vékonyabb test, ezért fogyózunk. Kísért a szálkás és izmos alak, ezért horror pénzeket költünk sportra és minél drágább testtekercseléses anomáliákra.

Kísért a kolléganő, a szomszéd lány, a főnök, a beosztott, a partnercég vezetője, a barát barátnője, a barátnőjének, a sógorának, a kollégájának az atyaúristene. Nincs megállás.

Kísért a jobb munkahely, mert elhisszük, hogy az az egy darab ember, aki ajánlotta, az feltalálta a spanyol vigaszt. Elhisszük, hogy biztos jobb, mint a miénk, mert ő szinte sosem dolgozik, mindig otthon van, állandóan pihen, van ideje és pénze nyaralni, különben is most volt „seychellekaribmaldívon” és a spiritben karácsonyoznak minden évben. Az ő munkahelye, meg amúgy mindenki másé kísért, mert biztos, hogy jobb, szebb, és a kerítésük is kolbászból van.

Aztán jön a még több pofára esés, mert meghízol és a pénzed is elfogy, mehetsz futni a ligetbe, miközben felejtsd el a kiflit és csak edd magába a párizsit. A szerető, akiért elhagytad apát-anyát, arról kiderül, hogy mániákus depresszióban szenved, pszichopata, rejtett lábujj fetisiszta vagy csak szimplán középen nyomja meg a fogkrémes tubust.

Ezt vagy elfogadod, vagy megkínoz, felköt és kihány magából a materialista társadalom. Fogyassz, vegyél, dobd el, cseréld le és különben is megtehetsz mindent, mert te vagy a mindenható. Amúgy meg felelj meg az elvárásoknak, legyen 1-2 kölköd, házad, kerted, 2 rotid, 2 family car minimum és a minden hónap 10-ig bővülő bankszámlád. Emellett 1-2 fix szerető, néha belefér 1-1 alkalmi kupak, vidd el minden nyáron a csipet csapatot szigetre, télen egy fényvisszaverős sícuccban feszítős lejtőre, legyél fancy a fészen, közben csak éjjel titokban keresd a livejazmint-t és fizesd az anonym bankszámládról. Ha ezeknek megfelelsz király vagy, ha nem, akkor deviáns. Egy biztos, te vagy az isten és ehhez viktornak vagy vajdának sem kell lenned….

TAGS