Polgár

Marton ügy, avagy hogyan ne nyúlj a szoknya alá…

By on október 25th, 2017

Imádom a magyar társadalmat, minden nő/férfi/médium úgy áll az ügy előtt, mintha ilyesmi korábban soha, senkivel sem történt volna! És amúgy is felháborító ez az álszenteskedés, amikor mindenki bedugja a fejét a homokba és néha kihúzza, aztán mint egy birkákból álló nyáj egymásra bólogat, hogy igen nahát ő milyen, fúj.

 

Mióta élnek férfiak és nők a világon, azóta, de pontosan azóta a férfiak többségének a célja, a nő. Az, hogy milyen módon, mennyiségben, minőségben, az már az illető személyiségén, erkölcsi és etikai normáin múlik. Szegény öreg fószer, hogy őt szedték elő! Őszintén megmondom, hogy most várnám a média cégeinek és nagyobb multik vezetőinek kiteregetett szennyesét is. Csak ők nem közszereplők, és rajtuk nem fog csámcsogni a gagyi bulvár. Pedig most ezer meg ezer férfit és nőt elő lehetne venni ugyanebből vagy hasonló okokból.

 

És van különbség, rengeteg, mert minden eset egyedi:

  • Férfi nőt inzultál: Szándékosan írtam az inzultál szót, aminek értelme, hogy egy férfi úgy flörtöl egy nővel, hogy az nem szeretné viszont. Lásd bámulja, beszól, megérinti, ír neki stb.
  • Férfi nőt molesztál: Behúzza egy sarokba és erejét kihasználva benyúl a szoknya, póló alá, esetleg olyan képeket/szövegeket küld a nőnek, amiket ő nem kért és elutasított.

 

Mindkét esetben lehet annyit mondani, hogy NEM. Ha a lány otthagyja az illetőt, elfordul, nem jelez vissza, akkor egy idő után megunja a pasi és békén hagyja.

 

  • Férfi erőszakol egy nőt: Ebben az esetben egy vagy több férfi előre eldöntött, szánt szándékkal magukévá tesznek egy nőt. Ez bűn, mert erejüket felhasználva szexuális aktust kezdeményeznek egy nővel, akinek ez fájdalmas és rossz.

Ez bűn, melyet büntetni kell.

 

  • Nő inzultál férfit: Nos, aki közszereplő, híresség, zenész nyilván rengeteg fajta rajongást kap nőktől, melyeket diplomatikusan le lehet kezelni. Egy nő nem fog leütni, haza ráncigálni, elkábítani és magáévá tenni egy férfit, a Tortúra című film csak egy ritka történetet dolgoz fel. A Demi Moore-os Zaklatás pedig egy olyan esetet, melyben eleinte volt pozitív feedback/sex/csók/érintés stb. Ilyen eset sok van, a nők sokszor – iszonyat sokszor!!!! – gondolnak bele többet egy-egy kósza flörtbe/egy éjszakás kalandba. Mert álmodoznak és elképzelik, hogy talán az illető lenne az igazi. De nem az, és akkor amikor már szánalmas helyzetbe kerítik magukat, akkor döbbennek rá arra, hogy nem kellett volna, de akkor már késő, a pasik kikészül. (Ritkaság, hogy ilyen messzire fajuljon egy ügy)

 

  • Nő molesztál férfit: Azt hiszem ebben az esetben, ha a férfi annyit mond, hogy kérlek ne tedd, mert nem akarom, kizárt, hogy van olyan nő, aki tovább nyomul.

 

  • Nő erőszakol meg férfit: ilyen gyakorlatilag nem létezik, mivel, a férfi a legtöbb esetben erősebb, és ellöki a nőt, vagy egyszerűen nem kezd bele. (no zászlófelvonás = blokk)

 

Félreértés ne essék, nem védeni akarom a rosszcsont bácsit, és sajnos sosem játszottam még a Víg-ben, bár bakancslistás álmom, de ő itt most szenvedő alanya, hogy éppen őt vették górcső alá. Én napokig tartó listát írhatnék azon munkahelyeimről, férfi vezetőimről, kollégáimról, tanáraimról, osztálytársaimról, akik inzultáltak, molesztáltak. Kutya kötelességem volt mindezt diplomatikusan lekezelni. A legtöbb férfi hülye lenne nem próbálkozni, ha valaki egy kicsit is szimpátiát mutat, persze, hogy nyomul a másik fél. Erre kell úgy reagálni, hogy – még ha meg is bántjuk a másikat – abbahagyja az inzultálást.

 

Mindenkinek az erkölcsi hozzáállása alapján kell dönteni, megér neki annyit ez a munka vagy pozíció, hogy ezt és ezt megtegye. A hatalommal bíró férfiak pedig egészen egyszerűen megtehetik, hogy olyasmit várjanak el, amit nem tudunk beleírni a CV-be, ez van. Ez is csak üzlet, adok-kapok, mit adsz meg ezért a munkáért, mennyit ér meg neked? Ha megéri, csináld, ha nem, küldd el a francba.

Ja és ciki-nem ciki, de lehet pofont is adni, vannak olyan helyzetek, amikor simán megengedhető, pl. egy színházigazgató esetében. De nekem nem jött volna be, amikor a 7-es buszon 3 férfi fogdosni kezdett, mert akkor attól féltem, ha bármit teszek, előrántanak egy kést és utána nagyobb bajom lesz. Így inkább amilyen gyorsan tudtam, leszálltam a járműről.

 

Nagy a baj az egész világgal, sok az aljas, mocskos ember, ha lehet kerülni kell őket és csak azokra időt és energiát áldozni, akik megérik.

TAGS